Har du lurt på hva som gjør at en bil er billigere å forsikre enn en annen? Flere elementer spiller inn, men dette er noen av de aller viktigste.

 

Hvor mange kilometer kjører du i året?
Kjørelengden, altså hvor langt du kjører hvert år, er med på å bestemme prisen på forsikringen din. Kjører du 8.000 kilometer i året, gir det billigere pris enn om kjørelengden er på 20.000 kilometer. Grunnen er rett og slett at mindre deltagelse i trafikken, minsker risikoen for uhell.

På samme måte er bilens kilometerstand, altså den totale distansen bilen har kjørt, viktig for utbetaling av en eventuell erstatning. Du vil naturligvis få mer igjen for en bil som har gått 20.000 kilometer, enn en helt lik bil som har 200.000 kilometer.

 

Hva slags bil har du?
Hvilken type bil du vil forsikre har naturligvis noe å si for prisen. De viktigste faktorene er antall hestekrefter, utstyrspakker og hvorvidt du har en sportsbil eller ikke. En Tesla er for eksempel dyrere å forsikre enn en Fiat.

Også årsmodell kan være avgjørende. Det er rimeligere å forsikre en ny bil enn en som er eldre. Kjøper du forsikring på en helt ny bil, får du dessuten rabatt de første tre årene.

 

Hvem er du som sjåfør egentlig?
Alderen din spiller en viktig rolle for prisen på forsikringen din. Er du mellom 18 og 29 år, er det dyrere å ha bilforsikring, men prisen trappes ned hvert år.

Bosted er også av betydning. Det er for eksempel dyrere å forsikre bilen din om du bor i en storby, enn om du bor på et lite tettsted. Sjansen for uhell er rett og slett større der trafikken er tettere.

Samme prinsipp gjelder om du har garasje eller parkerer på gaten. Sannsynligheten for skader er større dersom du parkerer på gateplan, og dermed kan forsikringen bli noe dyrere.

 

Egne fordeler for unge sjåfører
Det er altså flere ting som bestemmer forsikringsprisen din. Jo mer skadefri kjøring du kan vise til, dess høyere bonus får du. Og høyere bonus gir lavere pris på forsikringen.

Hos oss får 50 prosent startbonus på bilforsikringen når det er første gang du forsikrer din private bil. Og kjøper du forsikringen før du fyller 23 år, og kjører skadefritt de fem første årene, får du 5.000 kroner tilbake fra oss.