Pakk bilen sikkert 
Sørg for å pakke riktig i bagasjerommet. Start med å sette inn de største og tyngste tingene først, det gir et lavere tyngdepunkt som bidrar til bedre kjøreegenskaper for bilen. Ved å sette kofferter og bager helt innerst mot seteryggen unngår du dessuten å gjøre bilen baktung.

Lette ting bør settes ytterst i bagasjerommet. Unngå å pakke høyere enn seteryggen, og husk at nødutstyr må være tilgjengelig når alt er på plass.

Pakk takboksen riktig 
Når du reiser på vinterferie er det gjerne mye bagasje og utstyr som skal være med, og en takboks kan være praktisk. Se til at takstativet er forsvarlig festet og at takboksen sitter riktig på stativet. Takboksen gir bilen et høyere tyngdepunkt, noe som påvirker kjøreegenskapene. Pakker man for tungt, kan man få en ustabil bil. I bilens vognkort står det vanligvis oppgitt hvor mange kilo man har lov til å ha på taket. 

Sikre løse gjenstander 
Ved kollisjon kan løse gjenstander komme flyvende med trykk på opptil 50 ganger gjenstandens vekt. Sørg derfor for å sikre løse gjenstander med tau, stropp eller nett.

Husk refleks og varseltrekant 
Det er viktig å ha varseltrekant lett tilgjengelig slik at du får varslet andre bilister dersom bilen skulle få stopp.  

Vis hensyn i trafikken 
Vinterferien er en populær utfartstid og det kan være mye trafikk på veiene. Ta hensyn til andre bilister og ta regelmessige pauser dersom du skal kjøre langt.

God vinterferie!