Bilen din trenger en skikkelig vask både utvendig, innvendig og under. Det kan også være hensiktsmessig å ta en sjekk rundt hele bilen når du først er i gang. 

Utvendig vask
Salt, snø, skit og asfalt har slitt på bilen din gjennom vinteren. En ren bil varer lenger. Sørg for en skikkelig grundig vask. Deretter kan du polere bilen. Vær obs på at bilen er helt ren før du begynner poleringen. Til slutt kan det være lurt å legge på en lakkforselger, så varer poleringen lenger. Det beskytter bilen samtidig som den blir lettere å holde ren fremover. 

Innvendig vask
Det er mye trivligere å kjøre en ren og ryddig bil. Men det aller viktigste er at du har rene og blanke vinduer som gir deg god sikt. 

Sørg også for å å vaske dashboard og andre innvendige detaljer når du først er i gang. Det kan også være nyttig å støvsuge seter og gulv. 

Spyling under bilen
Understell, bremser og hjuloppheng er svært utsatt i løpet av en norsk vinter. Velg vask med underspyling hvis du vasker bilen i automat. Du kan også gjøre jobben med høytrykksspyler i vaskehall eller hjemme. Vær nøye med å spyle hjulene på innsiden. Rust i bremsesystemet er nemlig en av de hyppigste feilene på EU-kontrollen.  

En sjekk rundt hele bilen 
Når du først er i gang med å vårklargjøringen av bilen din, kan det være lurt å sjekke litt ekstra etter dette:

  • Mønsterdybde og lufttrykk på dekkene: På sommerdekk er kravet minst 1,6 mm, men Naf anbefaler minimum 3 mm. 
  • Oljenivå: Er det nødvendig med et oljeskift? Ta kontakt med bilverkstedet ditt. Sjekk også når neste service for bilen din er i samme slengen. 
  • Spylervæske: Fyll på hvis nødvendig. 
  • Vindusviskere: Vask dem med papir eller en klut slik at du får fjernet trafikkfilm. Etter at vindusviskerne er rengjort, bør du prøve dem. Danner det seg striper på frontruten når du har kjørt vindusviskerne? Skift dem. 
  • Vask speil: Rene speil kan redde liv. 

 

Ta vare på bilen din, og snakk med oss om bilforsikring.