Visste du at forskringssvindel er straffbart?

Det kan få store konsekvenser dersom du legger på litt ekstra eller dikter opp en fiktiv historie om ditt skadeoppgjør, og forteller dette til oss.
Ha reiseforsikring klar til ferien.

Forsikringsvindel kan gi 6 år i fengsel

Alle vet at forsikringssvindel er ulovlig, men det er også i mange tilfeller svært straffbart. I de alvorligste sakene kan du faktisk ende opp med seks år i fengsel. Forsikringssvindel kan også sette en stopper for dine yrkesplaner. Flere utdannelser og yrker krever politiattest, og er du registrert med forsikringssvindel kan det ha betydning for om du kommer inn på ønsket skole eller får drømmejobben.

Du kan få problemer med å reise til enkelte land

I enkelte land kreves det at du har visum for å komme inn i landet. Og for å få visum må du ha politiattest. Dersom du har planer om å arbeide i utlandet må du også ha politiattest, og har du da forsikringssvindel på attesten kan det sette en stopper for det planlagte utenlandsarbeidet.

Frivillige organisasjoner som jobber med barn og unge vil også kunne kreve politiattest.

Full oversikt over kravene til politiattest finner du på politi.no

Forsikring er bygget på tillit
Forsikringssvindel kan få langt flere konsekvenser enn du kanskje først tenker. Forsikring er bygget på tillit, og de som svindler forsikringsselskapene tar en høy risiko og svindler også fellesskapet.

Meld skade

Her kan du enkelt melde din skade. Vi vil deretter kontakte deg for å hjelpe deg videre.