Megler Karianne Amlie i Aktiv, er hjulpet mange boligselgere til suksess. Her er hennes tre beste tips.

 

1) Finn en megler som passer for din bolig
Å ha riktig megler er viktig. Han eller hun bør ha god erfaring og kunnskap om eiendomsmegling, men det er vel så viktig med en som kjenner lokalområdet.

– I tillegg er det greit at du finner en megler med samme visjon som deg selv. Når man som boligkjøper ser en boligannonse som trigger emosjonelle følelser og visualiserer en etterlengtet boligdrøm, sitter nemlig pengene løsere i budrunden, sier Amlie.

 

2) Skap den riktige boligdrømmen
Kjøpslysten styres av følelser. Et hjem handler ikke nødvendigvis om parketten på gulvet, eller flisene på badet. Det handler om å leve seg inn i den hverdagslige bruken av boligen og stemningen man kan skape. Dekk derfor på bordet eller få kjøkkenet til å se ut som et spennende sted for matlaging med fargerike råvarer.

– Slik isenesetter på en måte et «organisert kaos», hvor hverdagslige ting og tang settes her og der. Istedenfor å ha en tom gang, kan du jo sette frem et par pene støvletter, den tøffe retro-kofferten eller en stilig kåpe henger på en kleshenger. Her er det kun kreativiteten som kan sette grenser, understreker megleren.

 

3) Invester i proffe boligbilder
Det har blitt en trend i bransjen å fremstille boligen med en diskret og standardisert innredning, med få spor av at det faktisk er noen som bor der. Men for å selge en boligdrøm må man også kunne se for seg et hjem – og det er her gode bilder spiller en sentral rolle.

– Legg sjelen i å presentere hjemmet ditt med stor vekt på dens aller beste sider. Boligsøkerne ser nesten kun på annonsenes bilder, og derfor er det viktig å sørge for at de virkelig stjeler deres fulle oppmerksomhet, sier Amlie.