Vi har samlet noen tips som både du og eiendommen din vil sette stor pris på i ettertid.

 • Sjekk taket og rens takrennene
  Har du sjekket taket ditt før vinteren setter inn? Er alle takstein hele? Er takrenna renset for løv og annet? For å unngå at takrennene tettes til kan det være lurt å legge inn en løvfanger. 
 • Sjekk loft og kjeller for fukt
  Er det skjolder på veggene eller taket? Svarer du ja her bør du kontakte fagfolk og utbedre problemet før det blir større.
 • Test stoppekrana
  Når uhellet er ute og du må ta i bruk stoppekrana, er det veldig dumt om du da finner ut at krana sitter bom fast når du virkelig trenger å få stengt den. Vil du unngå omfattende vannskade, kan det være lurt å ta en funksjonstest. Vet du ikke hvor den er? Da anbefaler vi deg å finne ut det så snart du har lest denne setningen her.
 • Rens eller bytt filter
  Å ha god luft og ventilasjon er viktig. De fleste luftvarmepumper har filtre man skal rense jevnlig. Dette er også viktig å gjøre for å opprettholde god ytelse på pumpen.
 • Rydd og vask
  Nå har du endelig tid til å rydde i garasjen, på loftet, i kjelleren, i boder eller i klesskapet. Det kan være en dørstokkmil å begynne, men å legge bort sommerutstyr, kaste ting man ikke bruker lengre, restaurere gamle skatter og få en oversikt over hvilke verdier man faktisk har kan være bra for både hus, sinn og lommeboken din. Gi bort eller selg det du ikke bruker selv og skriv en liste over det du trenger.

  Sjekk flere tips for ryddig av garasje her.
 • Brannøvelse med hele husstanden
  Med litt ekstra tid til overs kan det passe ypperlig med en brannøvelse i hjemmet ditt. Norsk Brannvernforening anbefaler alle å ha brannøvelse hjemme 1-2 ganger i året. Det aller fleste av oss har vært med på en eller annen form for brannøvelse via skole eller jobb. Men det er som regel hjemme vi oppholder oss mest, og der vi sover. Og vi vet at de fleste dødsbranner skjer i boliger. Sørg derfor for å ta en skikkelig brannøvelse med hele husstanden.
  Kilde: Huseiernes Landsforbund