1. Gi-bort-sidene på finn.no
Nordmenn gir bort varer på finn.no for flere titalls millioner kroner i året, og det er møbler og interiør som er mest populært. Ofte må du være villig til å fire litt på kvaliteten, men det dukker opp noen skikkelige skatter fra tid til annen også.

 

2. Kjøp/salg/bytte-grupper på Facebook
Også på Facebook er folk mer enn villige til å kvitte seg med møbler og andre ting for en billig penge. Alle byer og bygder med respekt for seg selv har sin egen side, bare søk opp plassen du bor i søkefeltet. Det fine med lokale grupper: Alt kan hentes rett borti gata.

 

3. Loppemarkeder
Den gode gamle kongen av interiørkupp lever i beste velgående. Loppemarkeder arrangeres landet rundt av skoler, idrettslag, korps, borettslag og frivillige organisasjoner. Ikke bare er det sosialt, men sjansene er gode for å finne skatter også – folk er nemlig positive til å gi bort eiendelene sine til støtte for en god sak. I verste fall kjøper du kun to ting: Kaffe og vafler.

 

4. Eldre slektninger
Har onkel Jan en gammel Brno-stol han ikke bruker, sier du? Og den gamle taklampa til bestemor har kanskje lyst å melde flytting til en to-roms i byen? Gå på en liten ekspedisjon gjennom huset til tante/bestemor/mamma neste gang du er på besøk. Husk: Oppfør deg pent, så kan du sikre deg en god deal.

 

5. Lag møblene selv
Du trenger ikke være møbelsnekker eller sinnasnekker for å få det til. Egentlig trenger du ikke å snekre i det hele tatt, litt kreativitet holder i massevis. Blant annet kan et skittentøysstativ fra IKEA bli en minimalistisk vedkasse, og en papirkurv kan snus opp ned og bli en kul taklampe.