Alle vet at det ligger mye penger selv i ordinære kjøkken og bad. Men det er et annet rom som fort blir glemt når det kommer til forsikring. Vi snakker selvsagt om selveste kongen av lagerrom – garasjen.

- Regelen er at innboforsikringen dekker innbo i bolig og garasje ubegrenset opp til den summen man har satt. Men vi opplever stadig at folk kun tenker på innbo inne huset. Ikke glem å tenke på det du har i garasjen også, sier Anne Hyttemoen i Eika Forsikring.

Sykler og ski, snøfreser og gassgrill, verktøy og campingutstyr. Listen er lang over ting det er fort gjort å fylle garasjen med slik at den blir et uoversiktlig roterom.

- Vi anbefaler derfor at du lager et godt system, og tar bilder av det du eier. Har du kontroll på verdiene dine, blir alt lettere i etterkant dersom det skulle skje noe, sier Hyttemoen.

Her er fem enkle grep for å ta bedre vare på de glemte skattene dine.

1. Skaff deg oversikt
Gå gjennom alt som er i garasjen. Hva har du brukt de to siste årene? Bestem deg for hva du kan selge, gi bort eller kaste.

2. Opp på veggen
Heng så mye som mulig på veggene. Montér noen kraftige kroker som kan bære tunge ting som stiger, ski, sykler, stoler og bord. Da får du lettere oversikt.

3. Heng opp bildekk
Bildekk skifter vi to ganger i året. Også bildekkene bør derfor henges opp på veggen, for å frigi gulvplass. Gummien blir dessuten dårligere når dekkene blir liggende på gulvet.

4. Verktøytavle
Har du orden i verktøyet er mye gjort. Skaff deg en verktøytavle og en arbeidsbenk, så får du full oversikt over utstyret ditt.

5. Lås døra
Skal innboforsikringen din gjelde, må du gjøre det vanskelig for tyven å komme seg inn. Vær derfor nøye med å låse døra. Det kan virke som en selvfølge, men det er fort gjort å nedprioritere lås og sikkerhet på garasjen siden det ikke er et oppholdssted til daglig.