Bærende konstruksjoner, innhenting av tillatelser og fall mot sluk. Det er mye å tenke på når du skal pusse opp. Du kan begynne med å velge riktig forsikring.

 

Forsikring for uforutsette hendelser
Innboforsikringen din dekker, som ordet sier, innboet ditt. Det vil si alt inventar inne i boligen din. Blir du utsatt for brann, vannskade eller innbrudd, er det innboforsikringen som gjelder så lenge skadene har gått utover møbler eller ting. Hva da med skader som oppstår under oppussing?

- Det er mye som skjer ved en oppussing, hvor ting flyttes rundt og pakkes ned. Uhell kan skje ved at ting velter, og det er fort gjort å skrape opp for eksempel møbler. Da kommer en god forsikring godt med. Vår Innbo Pluss-forsikring dekker slike skader skjedd ved uforutsette hendelser for inntil 100.000 kroner, sier Heidi Haakensveen i Eika Forsikring.

 

Vær forsiktig når du jobber
Er du blant dem som gjør mye av grovarbeidet selv, er det viktig å ha det ryddig mens du jobber. Da unngår du de verste blemmene, og minimere risikoen for skade på både deg selv og innboet ditt. Planlegging og ryddighet er nøkkelordene her. Sørg for at skjøteledninger er av god kvalitet. Ikke la fliser og annet byggemateriale ligge og slenge, og ha kontroll på avfall underveis.

 

Dette kan du gjøre selv
Du kan spare deg selv en god del hodebry og utgifter om du lar fagfolk utføre de vanskeligste oppgavene. El-opplegg og rørleggerarbeid bør alltid gjøres av fagfolk. Det samme gjelder reparasjon av pipe og etablering av ildsted. Skulle oppussingen føre til skader, må du ha dokumentasjon på at arbeidet er forskriftsmessig utført. Maling og riving derimot klarer de fleste av oss. Husk bare at om du skal flytte eller rive vegger, kan det være lurt å spandere på seg en time med en byggteknisk konsulent. Da får du en kvalifisert vurdering om dette går ut over bæringen, el-anlegget eller skjulte vannrør.