Gode råd før du setter bort motorsykkelen:

 1. Vask og poler sykkelen
  Det første du bør gjøre før du skal sette bort sykkelen er å gi den en god vask. Fjern skitt og møkk som mulig kan ødelegge sykkelen i form av rust og irring. Etter en grundig vask bør du polere sykkelen.

 2. Bevegelige deler
  Les instruksjonsboken om din MC har bevegelige deler som trenger smøring, og utfør i så fall dette i henhold til anbefaling. Husk også på kjede (merk at forskjellige kjedetyper har ulikt vedlikeholdsbehov).

 3. Fyll bensintanken
  For å unngå at det dannes kondens i bensintanken, anbefales det å lagre motorsykkelen med full tank. Kondens kan føre til at tanken ruster.

 4. Sjekk dekk og fyll luft
  Fyll godt med luft i dekkene. Det aller beste er å lagre sykkelen på en midtstøtte slik at dekkene ikke er i bakken, men det går også an å trille litt frem og tilbake underveis i lagringen. Sjekk gjerne mønsterdybden på dekkene – da får du avklart om du trenger nye dekk før ny sesong til våren.

 5. Sjekk bremsene
  Bremsene bør sjekkes jevnlig. Benytt anledningen til å sjekke disse før motorsykkelen settes til lagring. Dersom noe bør fikses, har du vinteren på deg til å få fikset dette før ny sesong.

 6. Skift olje og se over sykkelen
  Et olje og eventuelt filterskift er lurt å gjøre en gang i sesongen. Gjør du det på høsten kan du slippe problemer med oppstart til våren. Følg produsentens anbefalinger. 

 7. Ta ut batteriet og lagre det frostfritt
  Et batteri som ikke lades, vil selvutlade over tid, og et utladet batteri kan fryse i stykker ved normale vintertemperaturer. Av den grunn er det viktig å lagre batteriet tørt og frostfritt - og gjerne fullade batteriet før vinterlagring for å øke levetiden.

 8. Sett sykkelen i et tørt og varmt lokale 
  Motorsykkelen bør lagres på et tørt sted med noe varme.

Hva bør gjøres på våren?

Når du ønsker å ta ut sykkelen på våren er det bare småtterier som skal til dersom du tok deg tid til en ordentlig vinterklargjøring på høsten. Gjorde du en god jobb i høst, trenger du kun å gjøre følgende:

 • Vask av eventuelt støv.
 • Sjekk forgaffel og støtdemper for eventuelle lekkasjer. Små oljelekkasjer kan oppstå i forgaffel og støtdemper på grunn av statisk belastning over land tid i vinteropplag. Oppdager du små lekkasjer, tørk oljen, og følg med på om lekkasjen utvikler seg ved bruk av sykkelen. Dersom lekkasjen vedvarer, bør du snarest oppsøke verksted.
 • Sett inn batteriet og sjekk at motorsykkelen starter.

Til slutt er det greit med en liten sikkerhetssjekk. Dette inkluderer blant annet sjekk av luft i dekkene og andre vanlige punkter som man sjekker regelmessig.

Har du avregistrert motorsykkelen, bør du ha lagringsforsikring for vinteren. Husk derimot på å ordne ny forsikring til våren før du skal ta på skiltene igjen og ta den i bruk. 

Så er det bare å glede seg til våren og en ny MC-sesong!