1. Kjøp forsikring
Det er lett å tenke «det skjer ikke meg». Derfor står også mange unge uten forsikring når uhellet er ute. Vær smart og sørg for at du har de forsikringene du trenger, som innbo-, reise- og ulykkesforsikring. Med vår UNG-forsikring er alle disse forsikringene samlet i en pakke.

 

2. Sett opp et budsjett
Kjedelig? Neida! Budsjett kan gjøres uten regneark og matteformler. Kartlegg inntekter og løpende utgifter på en enkel måte. Vær forberedt på å leve litt spartansk de første voksenårene, og bestem deg for hvilke prioriteringer du skal gjøre. Arranger hjemmefest fremfor å gå på byen, gjør storhandel basert på en planlagt ukesmeny, lag niste, ta med kaffe på termos, og bruk Finn.no for det det er verdt. Du vil fort se at det er hundre- og til og med tusenlapper å spare. Og akkurat det er jo ganske gøy!

 

3. Spar penger til bolig
I dag lønner det seg å eie leilighet, samtidig gir leie mer fleksibilitet til å flytte eller reise rundt. Hva du velger, avhenger av økonomi, livssituasjon og hvor stor frihet du ønsker. Om du ikke vil kjøpe ennå, gå sammen med flere i et kollektiv. Slik kan du holde leieutgiftene på et minimum, samtidig som dere kan dele på husholdningsutgifter. Sett pengene du sparer på BSU-konto, slik at du er bedre rustet for budrunder når du en gang skal kjøpe.